Veelgestelde vragen

1. Kan ik bij jullie een reisdocument krijgen als ik negatief getest ben?
Covid Sneltest Straat stuurt reizigers die een PCR-test hebben ondergaan direct een reisdocument mee waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19. Bij een Sneltest is het reisdocument optioneel. Er worden geen reisdocumenten verstrekt aan mensen met een positieve testuitslag.

Het reisdocument is een officieel door een van onze artsen ondertekend document. Wij testen met PCR testen en de door het OMT goedgekeurde sneltesten.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren bij de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Deze wijzigen per dag. Kijk voor meer informatie op deze website: Waar vind ik de meest actuele reisadviezen? | Rijksoverheid.nl
 
2. Ik heb nog geen bevestiging ontvangen maar ik heb wel betaald. Is mijn reservering wel doorgekomen?
Het kan zijn dat de bevestigingsmail in uw spambox terecht is gekomen. Neem contact met ons op als dit niet het geval is.
3. Gebruiken jullie de door het OMT geadviseerde en gevalideerde sneltesten?
Wij gebruiken de door het OMT gevalideerde antigeen sneltest van Roche. Deze test is door OMT geschikt en betrouwbaar bevonden. De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional en het testresultaat is al binnen 15 minuten beschikbaar.

Let op: er zijn op moment veel niet gevalideerde sneltesten in omloop, deze testen zijn niet betrouwbaar.
 
4. Hoe wordt de sneltest afgenomen?
Voor de test wordt een neusswab afgenomen door een zorgprofessional van COVID Sneltest Straat. Het afnemen van de test duurt ongeveer 10 minuten.
5. Hoe wordt de PCR-test afgenomen?
Voor de PCR-test wordt een keel- en neusswab afgenomen door een zorgprofessional van COVID Sneltest Straat. Het afnemen van de test duurt ongeveer 5 minuten.
6. Voldoen jullie bij een positief testresultaat aan de Meldplicht aan de GGD?
Wij geven positieve testresultaten door aan de GGD zodat zij kunnen starten met het Bron en Contact Onderzoek en de informatie kunnen opnemen in de landelijke statistieken. Wij zijn via een beveiligde verbinding verbonden met de GGD en voldoen aan de AVG richtlijnen.
7. Waar wordt mijn PCR-test geanalyseerd?
De PCR-analyses van Lead Healthcare worden gedaan door het Hudson laboratorium van Unilabs Nederland. Unilabs Nederland is onderdeel van de Unilabs Groep, Europees marktleider in diagnostische diensten. UniLabs zet naast het Hudsonlab in sommige gevallen ook andere Unilabs laboratoria in het buitenland in. Dit zijn moderne hoog volume laboratoria die volledig voldoen aan de hoogwaardige standaarden van de Unilabs Groep.
8. Krijg ik na betaling een factuur?
U krijgt achteraf altijd een factuur van ons. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen meerdere testen bij ons in te kopen. U bent dan 100% gegarandeerd van uw testcapaciteit, alle kosten komen op een verzamelfactuur en u ontvangt een specifieke bedrijfscode waarmee u collega’s via de website een locatie en tijdslot kunnen boeken.
9. Hoe kan ik als bedrijf betalen?
Verwacht u dat komende tijd meerdere collega’s van uw bedrijf getest worden in een van onze testlocaties, dan kunt u van te voren de testen bij ons reserveren. U bent dan 100% gegarandeerd van uw testcapaciteit. De kosten ontvangt u op een verzamelfactuur. U krijgt een specifieke bedrijfscode waarmee u collega’s via de website een locatie en tijdslot kunnen boeken. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

 
10. Wat gebeurt er bij een positieve uitslag?
  1. U wordt door ons gebeld
  2. Wij geven uw positieve testuitslag door aan de GGD zodat zij u op kunnen nemen in het Bron en Contact Onderzoek
  3. Positief geteste personen moeten gelijk thuis in quarantaine net zoals zijn/haar huisgenoten en eventuele directe collega’s;
  4. Volg de richtlijnen van het RIVM
  5. Het kan verstandig zijn direct een Sneltest voor de gezinsgenoten/huisgenoten en directe collega’s van de werknemer af te nemen
11. Werken er artsen en apothekers bij uw organisatie?
Covid Sneltest Straat is een initiatief van Lead Healthcare, dat is een bedrijf met meer dan 14 jaar medische ervaring, waar ruim 550 zorgprofessionals werkzaam zijn. Wij hebben een Corona Expert Team, van bij ons werkzame artsen en apothekers. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk. Zij houden alle wetenschappelijke ontwikkelingen nauwgezet bij, zodat wij u altijd de beste zorg kunnen geven.
Lead Healthcare Covid Services B.V. | Luitenant Generaal Van Heutszlaan 8, 3743 JN Baarn, The Netherlands
t. +31 (0)85-0658002 | info@covidsnelteststraat.nl | KvK 77307771 | IBAN NL09RABO0358059291 | BTW NL860966148B01